Hobbit Lupeh















hobbit lupine

Hobbit Hennep

catering grootkeukens de hobbit
waarom kiezen voor bio?

Lupeh

Lupeh is het broertje van tempeh maar op basis van lupine. Lupeh wordt gemaakt van zachtgekookte lupinebonen die gefermenteerd worden met
een mensvriendelijke schimmel. De fermentatie bindt de bonen tot een vast blok en breekt de eiwitten in stukjes, wat de lupine nog verteerbaarder
maakt.
Lupeh tips
1) Snij de lupeh in dunne schijfjes. Frituur ze goudbruin in olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat (grof) zout en serveer met
een dipsaus.
2) Snij de lupeh in dunne lange schijven. Meng in een kom wat bloem, paneermeel en kruiden (oregano, peper, zout, piment, knoflook).
Dompel de schijven lupeh eerst in wat plantaardige melk, en daarna in het bloemmengsel. Bak de lupeh in hete olie tot het korstje krokant is.
3) Maak een marinade van shoyu, rijststroop, paprikapoeder, sesamolie en water. Leg de schijfjes lupeh in dit mengsel en bak in een voorverwarmde
oven op 180°C tot alle vloeistof weg is.
4) Meng het sap van 2 sinaasappels, wat zeste, geraspte gember, 1 geperst lookteentje, 2 koffielepels sojasaus, 2 lepels stroop. Marineer
de lupehblokjes een half uur hierin. Bak in een pan tot alle marinade is opgenomen.

Lupeh 170g:
gefermenteerde lupinebonen

hobbit lupeh lupinehobbit lupeh lupine