Aubergine: Zoete aardappel latkes (=rosti = fritter) met curry en pistache

40min Gebruikte producten: Dip Aubergine
Ingredienten

Ingredienten voor 12 latkes 450 gr ongeschilde zoete aardappel. Vervang eventueel een deel door bietjes of wortelen, 75gr speltbloem, 2 eetlepels maiszetmeel, snuif zout, ¾ tl bakpoeder, zwarte peper, 1tl currykruiden Snuif cayennepeper, 3 lente-uitjes, inclusief groen, 3 eetlepels plantaardige melk, 1 pakje Hobbit Aubergine broodbeleg, afwerking: granaatappel & pistachenoten

Gebruik

Schil de zoete aardappel. Je zou zo’n 375 gram moeten overhouden. Rasp de zoete aardappel grof. Knijp er vervolgens het vocht zoveel mogelijk uit. Hierdoor worden ze straks krokanter. Meng de droge ingrediënten in een kom: speltbloem, maiszetmeel, zout, bakpoeder, peper, curry en cayenne. Meng de droge mengeling onder de geraspte zoete aardappel. Snijd de lente-ui in ringen en voeg een deel toe aan de zoete aardappel. Hou een deel apart voor later, als afwerking. Voeg als laatste de melk toe en roer goed, zodat het zetmeel uit de zoete aardappel vrijkomt en de latkes beter zullen binden. Verhit twee eetlepels olie in een kleine pan. Bak telkens drie latkes op hoog vuur aan beide zijden goudbruin. Voeg olie toe indien nodig. Laat de latkes uitlekken op keukenpapier. 9. Serveer ze warm en krokant, met Hobbit Aubergine broodbeleg, granaatappelpitjes, lente-ui en pistachenoten.

Bekijk ons assortiment