Crostini met courgette, groene asperge en rucola-olie

30min Gebruikte producten: Erwten-Munt
Ingredienten

Een halve kleine courgette, 8 groene mini-asperges, 4 sneetjes meergranenbrood of ciabatta, een pakje Hobbit Erwt-Munt broodbeleg Voor de rucola olie 150 ml goede olijfolie, zacht van smaak, 1 klein teentje look, een handvol (+-30 gr) rucola, snuif zout, naar smaak Citroensap, naar smaak Ter afwerking: gekookte erwtjes, muntblaadjes, peper & zout

Gebruik

Maak eerst de rucola-olie: doe alle ingrediënten in een blender of kleine food processor en blend tot een heerlijk zachte olie. Kruid bij met zout en citroensap. Dit kan gerust ook met een staafmixer. Snij de courgette in dunne schijfjes en grill deze in wat hete olijfolie in een grillpan. Grill vervolgens de mini-asperges in dezelfde pan, tot wanneer ze beetgaar zijn. Snijd ze vervolgens in twee. Rooster het brood in de oven of broodrooster. Besmeer elke crostini met een eetlepel Hobbit Erwt-Munt broodbeleg. Bedek met een aantal plakjes courgette en een aantal stukjes asperge. Werk af met een lepel rucola-olie, wat peper en zout, erwtjes en muntblaadjes.

Bekijk ons assortiment