Seitanstoofpot met champignon, krielaardappel en wortel

40min Gebruikte producten: Seitan NatuurSeitan Supreme
Ingredienten

2 sjalotjes (100 g), in ringen, 1 el olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 bouquet garni, of twee laurierblaadjes en een paar takjes tijm en rozemarijn 500 g seitan, in stukken, peper en zeezout, 275 g (bos)champignons naar keuze, in stukken, 100 g gedroogde, ontpitte pruimen, 1 el mosterd ½ l biologische groentebouillon, 400 g wortel, in schijfjes, 400 g krielaardappelen, in kwartjes, 1 el maiszetmeel

Gebruik

-       Bak de sjalot aan in de olijfolie op middelhoog vuur in een grote stoofpot.

-       Zodra de ui glazig is, voeg je de knoflook, het bouquet garni en de seitanstukjes toe. Kruid met peper en zeezout. Bak een paar minuten aan. Roer regelmatig om en voeg een klein scheutje water toe om het aanbaksel los te maken.

-       Voeg de champignons toe en bak ze een paar minuten goudbruin aan. Kruid met peper en zeezout.

-       Voeg de pruimen en mosterd toe, alsook de warme bouillon.

-       Doe de wortelen en de krielaardappelen bij de stoofpot. Zet het deksel op de pan.

-       Laat 20 minuten pruttelen op laag vuur of tot de wortelen en aardappelen zacht zijn.

-       Is je saus wat te lopend? Los een lepel maiszetmeel op in een kleine hoeveelheid water. Voeg toe aan de stoofpot, roer goed door en laat nog 2 minuten pruttelend indikken.

 

Tips

Restjes stoofpot? Maak dan de hachis parmentier (zie recept)

Recept: FoodLove (Stefanie Baert) uit het kookboek Ready, Set, Go!

Bekijk ons assortiment