2 sjalotjes (100 g), in ringen, 1 el olijfolie, 2 tenen knoflook, geperst, 1 bouquet garni, of twee laurierblaadjes en een paar takjes tijm en rozemarijn 500 g seitan, in stukken, peper en zeezout, 275 g (bos)champignons naar keuze, in stukken, 100 g gedroogde, ontpitte pruimen, 1 el mosterd ½ l biologische groentebouillon, 400 g wortel, in schijfjes, 400 g krielaardappelen, in kwartjes, 1 el maiszetmeel
-
Bak de sjalot aan in de olijfolie op middelhoog
vuur in een grote stoofpot.
-
Zodra de ui glazig is, voeg je de knoflook, het
bouquet garni en de seitanstukjes toe. Kruid met peper en zeezout. Bak een paar
minuten aan. Roer regelmatig om en voeg een klein scheutje water toe om het
aanbaksel los te maken.
-
Voeg de champignons toe en bak ze een paar
minuten goudbruin aan. Kruid met peper en zeezout.
-
Voeg de pruimen en mosterd toe, alsook de warme
bouillon.
-
Doe de wortelen en de krielaardappelen bij de
stoofpot. Zet het deksel op de pan.
-
Laat 20 minuten pruttelen op laag vuur of tot
de wortelen en aardappelen zacht zijn.
-
Is je saus wat te lopend? Los een lepel
maiszetmeel op in een kleine hoeveelheid water. Voeg toe aan de stoofpot, roer
goed door en laat nog 2 minuten pruttelend indikken.
Tips
Restjes stoofpot? Maak dan de hachis parmentier (zie recept)
Recept: FoodLove (Stefanie Baert) uit het kookboek Ready, Set, Go!