Bladerdeeggebakjes met curry-pompoenvulling

60min Gebruikte producten: NattoLupine natto
Ingredienten

½ kastanjepompoen (in grote stukken), ¼ kl zeezout, 1 el olijfolie, ¼ kl mild madras currypoeder, ¼ kl paprikapoeder, ¼ kl kurkuma, ¼ kl komijn, 1 teentje look, 3 el De Hobbit (lupine) natto, 1 vel bladerdeeg, enkele eetlepels water of granenmelk (optioneel)

Gebruik

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een ovenschaal en leg de pompoen erin. Doe er het zeezout over en de olie. Schep zachtjes onder elkaar, zodat alle pompoenstukjes mooi omhuld zijn. Rooster in de oven gedurende 25 minuten of tot de pompoen boterzacht is. Schep de pompoen in de blender. Voeg de kruiden en de natto toe. Mix tot een dikke, gladde puree. Is de massa te dik waardoor de blender blokkeert, voeg dan enkele eetlepels water of granenmelk toe. Laat afkoelen. Verhoog de oven tot 200°C. Neem een vel bladerdeeg en steek er cirkels uit. Gebruik 1 cirkel als bodem en leg in het midden 1 eetlepel pompoenvulling. Dek af met een tweede cirkel en duw met de achterkant van een vork de randen dicht. Strijk alle gebakjes in met een klein beetje granenmelk of olie. Leg ze op een ovenschaal met bakpapier en bak ze af in 12 tot 15 minuten. Van de restjes bladerdeeg kan je soepstengels maken. Rol het deeg opnieuw uit, snijd in repen en bak ze in de oven. Een restje pompoenmix is superlekker op een toastje of op de boterham! Werk af met wat kiemen.

Bekijk ons assortiment