Groene tabouleh met gebakken aubergine en muhammara

35min Gebruikte producten: Dip Muhammara
Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen 200g bulgur, 2 aubergines, 1 bosje munt, 1 bosje platte peterselie, 1 bosje dille, 1 bosje koriander, 1 granaatappel, citroensap (naar smaak), 1pakje De Hobbit Muhammara, platbrood of naanbrood, 50g geroosterde amandelschilfers, olijfolie, peper en zout

Gebruik

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snij de aubergine is dikke plakken en bak deze een 15-tal minuten in de pan. Gebruik hiervoor voldoende olijfolie. Draai regelmatig om en kruid met peper en zout. Hak de kruiden erg fijn en meng deze onder de afgekoelde bulgur. Ontpit de granaatappel en voeg een deel van de pitjes toe aan de bulgur. Hou een kleine hoeveelheid apart voor later. Breng de groene tabouleh op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout. Serveer de tabouleh met de gebakken aubergines, de Hobbit Muhammara en het platbrood. Werk af met de amandelschilfers en de overblijvende granaatappelpitjes.

Bekijk ons assortiment