Hutsepot

25min Gebruikte producten: Tempeh NatuurTempeh GerooktLupeh GefermenteerdRooklupeh
Ingredienten

vegan, glutenvrij voor 4 pers 2 grote wortelen, 4 grote aardappelen, 1 zoete aardappel, 1 pastinaak, 1 groene kool, 1 handvol spruitjes (gehalveerd), milde olijfolie, peper en zout, 1 kl geraspte verse nootmuskaat, 2 pakjes De Hobbit (rook) lupeh (in schijfjes)

Gebruik

Schil de wortelen, aardappelen, zoete aardappel en pastinaak. Snijd in grote stukken. Verwijder de buitenste bladeren (hou apart) en de nerven van de kool. Snijd in reepjes. Kook alle groenten in een ruime hoeveelheid water. Giet af. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, nootmuskaat, peper en zout. Bak de lupeh kort goudbruin aan beide zijden in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveertip: Serveer de hutsepot in een groen blad van de groene kool. Werk af met de lupeh, verse bladpeterselie en wat mosterd. Dit recept kan gemaakt worden met De Hobbit lupeh, rooklupeh, tempeh of rooktempeh.

Bekijk ons assortiment