Pompoensoep met tofu croutons

40min Gebruikte producten: Tofu Natuur 270 g
Ingredienten

4pers Voor de soep: 200 g wortels, 600 g pompoen, 1 middelgrote ui (75 g), 40 g gember, ½ eetlepel De Hobbit groentebouillon, olijfolie, zeezout en peper Voor de tofu croutons: ½ pakket van De Hobbit tofu, 3 teentjes knoflook, 50 ml olijfolie, 25 ml zoete ketjap, sap van een halve citroen, kerrie poeder, zeezout en peper of sojasaus, 5 grote eetlepels niet-zuivelmelk, 4 afgestreken eetlepels bloem, 2 eetlepels panko of broodkruimels, zonnebloemolie of olijfolie om te frituren

Gebruik

1. Begin met het bereiden van de soep: Verwarm de oven op 200 ° en plaats een vel bakpapier op een bakplaat. Was de wortels en snijd ze in grote stukken van ongeveer 4 cm zonder ze af te pellen. Was en snijd de pompoen in tweeën. Verwijder de zaden met een lepel en snijd de pompoenhelften in kleinere stukjes. Meng de stukjes wortel en pompoen in een beetje olijfolie, peper en zeezout en verdeel ze over de bakplaat. Plaats de schaal in de oven en bak tot de stukjes klaar zijn en een goudbruine korst hebben. Dit duurt ongeveer 30 minuten. 2. Terwijl de pompoen in de oven is, marineer de tofu: Druk op de tofu tussen twee vellen keukenpapier om het overtollige water te absorberen. Je kunt het proces versnellen door een zwaar voorwerp, zoals een pan, bovenop te laten rusten. Meng ondertussen de geperste knoflook met de olijfolie, sojasaus, citroensap en een theelepel kerriepoeder in een ondiepe kom of schaal. Breng op smaak met zeezout en peper. Snijd de tofu in blokjes van 1,5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Meng de blokjes voorzichtig in de marinade. Laat de tofu minstens dertig minuten marineren. 3. Maak dan de soep af: Hak de ui grof. Pel en rasp de gember. Verhit in een grote kookpan een beetje olijfolie op een matig vuur. Voeg de ui en gember toe en bak tot ze glazig en goudbruin zijn. Voeg een beetje water toe om de gember te bevrijden indien nodig. Voeg de geroosterde pompoen en wortels toe en giet in 0,5 l kokend water. Als het mengsel is verhit voeg je de groentebouillon, peper en veel zout toe. Meng de soep met een staafmixer voor een gladde en uniforme textuur. Breng op smaak met veel zeezout en peper of sojasaus en voeg water toe om de dikte aan te passen. 4. Bak de croutons vlak voor het serveren: Meng in een gerecht de niet-zuivel melk met de bloem om een ​​vloeibaar beslag te maken. Voeg een snuifje kerriepoeder toe met wat peper en zeezout. Spreid de panko over een bord en breng op smaak met veel peper, zeezout en veel kerriepoeder. Laat de tofu blokjes leeglopen. Dop de tofu blokjes in het melk / bloemmengsel en vervolgens in de panko. Zorg ervoor dat je alle kanten bedekt. Verwarm in een grote antikleefpan een beetje olie op een hoog vuur. Bak de croutons aan alle kanten goudbruin en droog ze af op wat keukenpapier.

Bekijk ons assortiment