Sobaschotel met natto

15min Gebruikte producten: NattoLupine natto
Ingredienten

1 pakje (yomogi) soba, 1 middelgrote prei (in fijne ringen), 2 middelgrote wortels (in fijne halve maantjes) 2 el (geroosterde) sesamolie, 2 el mirin, 4 el De Hobbit natto, 4 el shoyu, 2 el gembersap, snuifje zeezout, beetje bieslook of pijpajuintjes

Gebruik

Marineer de natto in de shoyu en het gembersap Breng een grote pot water aan de kook. Voeg een scheutje olie toe en kook de soba gedurende 4 minuten. Giet de soba af en spoel kort met koud water. Wok de wortels in de sesamolie gedurende ongeveer 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Voeg de prei en een snuifje zout toe en wok verder gedurende 2 minuten. Schep er dan de soba, de mirin, de gemarineerde natto en het overtollige vocht van de marinade onder. Haal van het vuur. Serveertip: serveer in een pastabord en werk af met een beetje bieslook of pijpajuintjes.

Bekijk ons assortiment