Vegan Quiche met waterkers en zijden tofu

45min Gebruikte producten: Zijden Tofu
Ingredienten

350 gr Hobbit zijden tofu, 30 gr kuzu (of maïszetmeel), 1 bot waterkers, 4 gr agar, peper & zout, 1/2 vel vegan bladerdeeg

Gebruik

Verwarm de oven voor op 175°. In een bakblik: plaats het bladerdeeg op een bakpapier en prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Bak het deeg een 15 tal minuten voor en haal uit de oven. Mix de zijden tofu met de kuzu, de waterkers en de agar. Dit kan makkelijk met behulp van een blender. Kruid af met peper en zout. Giet het beslag over het voorgebakken bladerdeeg en plaats opnieuw in de oven. Bak af – 35 minuten op 175°. Laat afkoelen alvorens te versnijden. Enkele tips: - Je kan de quiche zowel koud als opgewarmd opeten. - Leuk als hapje tijdens de feestdagen of als volwaardig gerecht met een frisse salade. Dit recept is gemaakt door Pieter-Jan Lint Fotografie: Toos Vergote (toosplantbasedfood)

Bekijk ons assortiment